Et levende kulturliv

Menu:
KULT

KULT er et samarbejde mellem fire københavnske gymnasier, som hver for sig har en stærk profil på det kunstneriske og kulturelle område – Skt Annæ, Nørre G, Aurehøj og Ingrid. Vi vil udvikle fagområderne i billedkunst, dansk, drama, mediefag og musik. KULT er støttet af Region Hovedstaden. Læs mere om KULT-samrbejdet her.

KULT er paraply for en lang række projekter. Projekterne spænder vidt, lige fra elevprojekter på tværs af skolerne til foredrag og workshops med medspillere i kulturlivet samt efteruddannelse af lærere. Samarbejdet foregår på mange niveauer og omfatter både traditionelle og eksperimenterende projekter.

Kultprojekter 2020-2021:

Under normale omstændigheder ville der have været mange teater-, koncert- og operaforestillinger i KULT-regi – for eksempel skulle dramatikholdene have set Et Dukkehjem på Det Kongelige Teater. Alle disse arrangementer er desværre blevet aflyst grundet Corona.

Noget har vi dog heldigvis kunne gennemføre, og heldigvis for alle klassetrin.

Forfatterworkshop med Pia Tafdrup omkring emnet sansedigtning: Alle 3.g-elever var med i denne workshop (en hel dag med Tafdrup) og derudover blev 12 elever udvalgt til en særlig skrivedag, hvor de fik respons på deres digte.

Copenhagen Dox: I april måned skal alle 2.g-klasse deltage i Copenhagen Dox, hvor temaet er identitet, fællesskab og subkulturer. Vi skal se to danskproducerede dokumentarfilm og høre et oplæg.

RYK i KULT: Et forløb om konstruktiv journalistik i RYK iKULT, hvor alle 1.g’ere arbejder med denne særlige form for journalistik i et samarbejde med Østerbro Avis og deres netavis Østerbro Liv. Forløbet skabes i samarbejde med journalist Gerd Maria May og Ingrids egen dansklærer Astrid Lakjer, der sammen har udviklet konceptet og udgivet undervisningsmaterialet RYK din verden.

image

Orienteringsaften og besøgsdage

Virtuel orienteringsaften d. 20. januar 2022

20. januar holdt vi virtuel orienteringsaften live fra Ingrid. Var du forhindret i at møde op, så kan du se en optagelse af aftenens arrangement her.

Orienteringsaften

Besøgsdage

Tilmeld dig en besøgsdag. Kom og følg undervisningen og tal med vores elever. Det giver et rigtigt godt indblik i, hvordan det er at gå på skolen!

Tilmeld dig en besøgsdag
Virtuel orienteringsaften d. 20. januar 2022

Ingrid Jespersens Gymnasieskole /
Nordre Frihavnsgade 9-11 / 2100 København Ø
/ Telefon 3526 3622 / email: ijg@ijg.dk