Skip to main content

Besøgsdage og Orienteringsaften

Besøgsdage

Hvordan er det mon at være elev på Ingrid? Meld dig til en besøgsdag, så du kan opleve en helt almindelig dag på Ingrid. Vi glæder os til at se dig!

Tilmeld dig her

Orienteringsaften

Vi afholder orienteringsaften d. 16. Januar kl 18.30, og glæder os til at præsentere vores skole for Jer.

Læs mere her
Besøgsdage

Rytmisk linje

Menu:

Rytmisk linje

Orienteringsaften

Onsdag d. 29. januar 2025 kl. 19.30 afholder vi orienteringsaften om Rytmisk Linje. Arrangementet foregår i lokalet "Ny Musik". Man får adgang til dette lokale via. trappen v/ Nordre Frihavnsgade 11. Ny Musik ligger på 4. sal.

I løbet af aftenen vil vi orientere om undervisningen og årets gang på Rytmisk Linje, og du kan møde lærere og elever. Eleverne vil optræde for jer, og de vil også rigtig gerne svare på jeres spørgsmål.

Vi glæder os til at se dig!

Rytmisk linje på Facebook

Rytmisk Linje fra Ingrids orienteringsaften 2022:

På Rytmisk Linje på IJG får du en unik mulighed for at dyrke din musik på højt plan og få styrket og udviklet dine færdigheder indenfor rytmisk musik samtidig med at du går i gymnasiet.

På Rytmisk Linje bliver du undervist af konservatorieuddannede lærere og professionelle musikere. I løbet af de tre år præsenteres du for mange forskellige musikgenrer, og du vil blive bedre til både at spille, synge og til sammenspil. Rytmisk Linje er en ramme for nærvær og venskaber på tværs af klasser og årgange, og hvert år indledes med en introtur for alle tre årgange på Rytmisk Linje.

Rytmisk Linje kræver ikke blot, at du har lyst til at spille musik, men også talent og hårdt arbejde. Som elev optages du på baggrund af en optagelsesprøve.

Hvad består undervisningen af?

Som elev på Rytmisk Linje gennemfører du et almindeligt gymnasieforløb kombineret med fagene på Rytmisk Linje. Det forventes, at du vælger musik på B-niveau. Undervisningen foregår dels på hold, dels som soloundervisning. Fagene er organiseret i en række faste, skemalagte timer efter almindelig skoletid. Et semester er på 12 uger ligesom MGK

  • Hovedinstrument(-sang): – 1 ugentlig lektion (soloundervisning)
  • Sammenspil: – 2 lektioner ugentligt (holdundervisning)
  • Hørelære: – integreres i ovenstående fag

Hen over året optræder Rytmisk Linje i mange forskellige sammenhænge. Bl.a til skolens fødselsdag, musical, julekoncert, orienteringsaftener og forårskoncerter. Vi spiller også koncerter ude af huset, bl.a på Krudttønden og Jazzhus Montmartre.

Optagelse

For at søge optagelse på Rytmisk Linje skal du udfylde nedenstående ansøgningsskema senest onsdag d. 5. februar 2025.

Som ansøger vil du blive indkaldt til en samtale og en optagelsesprøve med følgende indhold:

  • Hovedinstrument: Du skal synge/spille 2 selvvalgte stykker – evt. med akkompagnement
  • Hørelære: Imitation af kort melodi og rytme.

Optagelsesprøverne afholdes mandag og tirsdag d. 17. og 18. februar 2025.

Formular

Skolepenge

Udover betaling for at gå på IJG, koster det et tilskud til undervisning i et hovedinstrument på ca. kr. 400,- pr. måned.

Bemærk: Rytmisk Linje oprettes kun ved tilstrækkelig antal kvalificerede ansøgere.

Mød lærerne

Portræt af Nicolaj Josvassen

Nicolaj Josvassen

Nicolaj Josvassen er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium med klaver som hovedfag og har en lang erfaring som underviser og udøvende musiker. Nicolaj har undervist i musik på IJG siden 1996. Er leder af Rytmisk Linje, og underviser i hovedfagsklaver, bifagsklaver, sammenspil og teori/hørelære på linjen.

Mail: nj@ijg.dk
Portræt af Rie Hagbard

Rie Hagbard

Rie Hagbard er uddannet sanger og musikunderviser fra Rytmisk Musikkonservatorium og har suppleret sin faglige viden med kurser og forløb inden for krop/ åndedræt og psykomotorik/ afspænding. Har mange års erfaring bag sig som korleder og vokal coach. Rie underviser i kor og sammenspil i Ingrid Jespersens Gymnasieskoles øvrige afdelinger.

Mail: rh@ijg.dk
Portræt af Søren Sander

Søren Sander

Søren Sander er guitarist, og underviser i sammenspil i grundskolen og gymnasiet. Søren er uddannet cand. mag. i musik og pædagogik fra Københavns universitet, og er desuden seminarieuddannet musiklærer. Søren har lang undervisningserfaring.

Mail: ss@ijg.dk
Portræt af Regin Fuhlendorf

Regin Fuhlendorf

Regin Fuhlendorf er uddannet på Rytmisk Konservatorium med guitar som hovedfag. Regin er en alsidig og efterspurgt musiker, som har spillet talrige koncerter i hele Danmark og I det meste af Europa. Han har indgået i mange forskellige sammenhænge på tværs af stilarter, såvel i pladestudier som på scenen og bag scenen på div. teateropsætninger og TV-produktioner.

Mail: nj@ijg.dk
Portræt af Thomas Lylloff

Thomas Lylloff

Thomas Lylloff er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium med trommer som hovedfag. På IJG underviser han bl.a. i trommer og sammenspil og underviser derudover også på musikskolen i Holbæk. Ved siden af undervisningen er Thomas også udøvende musiker. Thomas har arrangeret og været kapelmester på flere musicals og har været medproducer på plader og demoer i forskellige stilarter.

Mail: nj@ijg.dk
Portræt af Matthias Flemming Petri

Matthias Flemming Petri

Matthias Petri er bassist, komponist og orkesterleder. Med sine musikalske rødder i jazz-musikken og den klassiske musik er Matthias blevet en enormt efterspurgt skikkelse som bassist i Danmark både i jazzsammenhænge og på popscenen. Matthias spiller desuden fast med navne som Thomas Blachman, Kresten Osgood, Nikolaj Bentzon, Jacob Fischer og mange flere. Udover sin rolle som sideman er Matthias Petri pladeaktuel med sit eget projekt “Prism” med to amerikanske verdensstjerner Eric Reed og Ralph Moore.

Mail: nj@ijg.dk